A túrázás megkedvelése szintén a középiskolai éveimhez köthető. Az osztálykirándulásaink úticéljai a közeli hegyek voltak. Osztályfőnökünk saját maga …
 

 
is túrázott. Az ő hatására szerettem meg a túrázást.
 
Több esetben szervezett részünkre kirándulásokat ahol túráztunk és sokat tanultunk tőle a természetjárásról . Így voltunk a Magas Tátrában is ahol csodálatos panorámájú túraútvonalakon vezetett minket keresztül.
 
A túrázások közben mindig a helyi érdekességek tekintetében tartalmas beszámolókat tartott részünkre.
 
Harmadikosok voltunk amikor egy alkalommal előre ment az útvonalon , míg mi pihentünk és lábnyomaival beleírta a hóba, hogy III.B. És június volt !!!. Csodálkoztunk, hogy honnan tudta , hogy ott még lesz hó, aznap este elárulta, hogy ezért volt két napja szabadságon, hogy feltérképezze az útvonalat, így biztosra ment. A túra előtt mi nem is sejtettük, hogy ott még lesz hó.
 
Életre szóló élményt biztosított mindenki számára, aki részt vett a túrán.
 
Fáradtan ugyanakkor feltöltődve érkeztünk a szállásra.
Másnap kicsit kisebb, de hasonló túrán voltunk, de néhány ember aki nem akart részt venni őket egy másik tanár elvitte valamilyen városlátogatásra.
 
Akikkel viszont részt vettem ezen is azokkal nem bántuk meg egy percét sem a túrának. A következő napon már úgy gondolta, hogy mi döntsük el mit szeretnénk . Inkább túrázni vagy csak kirándulni a busszal. Mivel rabul ejtett minket a hegy és a természet,ismét a túra mellett döntöttünk, amire szintén fel volt készülve osztályfőnökünk. Ismét jó időnk volt nehéz túra, de megérte. Sajnos másnap már indultunk haza.